fbpx

Hosting

“Niet alle belangrijke dingen zijn zichtbaar…”

hosting - IN ZICHT Marketing

Zodra je aan de slag gaat is hosting een onderdeel waar je niet aan ontkomt. Hosting heb je nodig als je een website wil maken of een e-mail adres met een eigen domeinnaam wil. Hosting is van groot belang om jouw website aan de bezoekers te vertonen en dat doe je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk. Snelheid van je hosting is dus erg belangrijk naast dat de website zo’n hoog mogelijke uptime moet hebben. Wat je qua hosting nodig hebt, hangt volledig van je plannen af. We kijken graag mee hoe we jouw hosting zo snel en goed mogelijk kunnen regelen. 

“Een vertraging van één seconde kan leiden tot een vermindering van 7% in conversies”

Benodigdheden om je website in de lucht te houden

Domeinnaam - hosting - website - IN ZICHT Marketing

Domeinnaam

Zonder domeinnaam kan je website niet de lucht in. De domeinnaam is de URL die ingetypt wordt in een zoekmachine of zoekbalk. Je kunt je website met een ingerichte kamer vergelijken, de domeinnaam is dan de deurbel. Hoe moeten mensen aanbellen als er geen deurbel aanwezig is?

hosting - website hosting - IN ZICHT Marketing

Hosting

Hosting is een stukje ruimte op een server die het mogelijk maakt om de bestanden die jouw website vormen, op te slaan. Deze server moet 24/7 in verbinding staan met het internet en een datacenter wat daarvoor gemaakt is. Je hebt dus hosting nodig om jouw website ‘live’ op het internet te krijgen. 

”Bij goede vindbaarheid hoort snelle hosting”

Server - hosting - IN ZICHT Marketing

De server waar je website op draait

Hosting kun je zien als een server die ervoor zorgt dat je website online blijft. De snelheid van de hosting hangt bijvoorbeeld af va hoe groot de server is en hoeveel andere sites er op die server staan. Als er een kleine server is met veel ‘zware’ websites, kan het zijn dat je hosting langzam is.

Voor je hosting afsluit is het belangrijk om te kijken hoe veel e-mail adressen je nodig hebt, hoe veel MB aan ruimte je nodig verwacht te hebben en hoe vaak er een backup gemaakt moet worden. Daarnaast is het ook belangrijk om een SSL-certificaat aan te schaffen zodat bezoekers zien dat je website veilig is.

Door al deze zaken in kaart te brengen en goed te regelen, zorg je voor een snelle en betrouwbare website. Zo haal je meer uit je website!

“Kies voor een domeinnaam die onderdeel is van je branding en deze versterkt. Zo ben je gelijk aan het werk voor een sterk merk”

Veel gestelde vragen over hosting & domeinnamen

Aantal domeinnamen

Hoe weet ik of de domeinnaam beschikbaar is?

Als je nog niet in het bezit bent van een domeinnaam, is het belangrijk om te kijken of deze nog beschikbaar is. Via SIDN kan je controleren of de gewenste domeinnaam beschikbaar is. 

Hoe kies ik een domeinnaam?

Het is verstandig om een domeinnaam te kiezen die past bij je bedrijfsnaam, de producten of de diensten die je levert. Zo scoor je goed binnen de zoekmachines maar ben je ook makkelijk te vinden voor je doelgroep. Het is ook mogelijk om meerdere domeinnamen vast te leggen en deze naar één website te laten verwijzen. 

Welke soorten domeinnamen zijn er?

Er zijn verschillende domeinnamen, denk hierbij aan:

  • .nl
  • .com
  • .eu
  • .info
  • .site
  • .tech
  • .de
  • .academy
  • .store

En natuurlijk zijn er nog veel meer domeinnamen mogelijk. Dit is wel afhankelijk van wat er nog beschikbaar is. 

Wat kost een domein en hosting?

De kosten voor een domeinnaam varieren gemiddeld tussen de €2,- en €20,- per jaar exclusief btw, afhankelijk van de domeinnaam en het aantal domeinen dat je vastlegt. 

De kosten voor hosting bedragen bij ons €15,- per maand exclusief btw. 

Moet ik het domein en hosting bij jullie afnemen?

Nee, er moet natuurlijk niks. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om alleen de domeinnaam bij ons aan te schaffen of alleen de hosting via ons te laten lopen. Als je al bij een partij zit waar je tevreden bent, kan dat altijd zo blijven. Mocht je toch besluiten dat je van een andere partij naar ons over zou willen stappen, dan kunnen we dat eenvoudig voor je regelen.

Laten we beginnen met
Een kop koffie!

Laten we afspreken om jou wensen en doelen te bespreken. Wij gaan jou helpen met meer inzicht in je marketing.

3 + 4 =