fbpx

Website

onderhoud 

“Een website is als een huis: als het niet wordt onderhouden en bewoond, komt er al snel verval, hoe mooi het ook werd gebouwd.”

website onderhoud - IN ZICHT Marketing

Het live hebben van je website is een belangrijk onderdeel. Een ander onderdeel dat nog belangrijker is, heet onderhoud. Veel bedrijven kiezen er bewust voor om onderhoud wel of niet af te sluiten na het maken van een website. Onderhoud lijkt vaak niet zo belangrijk want de website ziet er mooi uit en is helemaal, toch? Ook dan is onderhoud belangrijk. Het niet of beperkt onderhouden van een website kan veel risico’s en op langer termijn problemen met zich meebrengen. 

“Een website onderhouden en beveiligen, doe je dat al of pas nadat je gehackt wordt?”

Deze onderdelen kun je kiezen bij website onderhoud

Website onderhoud - IN ZICHT Marketing

Plugin & thema updates

Je website altijd ‘up-to-date’ houden is belangrijk voor de veiligheid van de website. Door regelmatig de updates uit te voeren is de website top fit en houd je hackers buiten de deur. 

off-site backups - website - IN ZICHT Marketing

Off-site backup

Bij een optimaal beveiligde website zijn de off-site backups onmisbaar. Jouw website wordt wekelijks op onze externe server opgeslagen zodat deze niet verloren gaat en ten alle tijden terug gezet kan worden. 

performance check - website onderhoud - IN ZICHT Marketing

Performance check

De prestaties van je website zijn belangrijk voor de indexactie van Google. Een goed gewaardeerde website betekend een hoger positie in Google. Benieuwd hoe jouw website presteert?

SEO monitoring - website onderhoud - IN ZICHT Marketing

SEO monitoring

Weten op welke posities je getoond wordt binnen Google? Kies voor SEO monitoring en kom te weten waar je kunt verbeteren met je teksten. Krijg een beeld van belangrijke zoekwoorden en stijg in Google. 

Link monitoring - website onderhoud - IN ZICHT Marketing

Link monitoring

Ben je bang voor doodlopende of gebroken link in je website? Dat behoort nu tot het verleden. Verbeter direct je score en positie in Google door aan de slag te gaan met link monitoring.

Uptime monitoring - website onderhoud - IN ZICHT Marketing

Uptime monitoring

We leggen de website vast aan een monitor die de website in de gaten houdt. Zo kunnen we snel reageren als de website mogelijk offline is of problemen vertoond. Dat lossen we dan natuurlijk gelijk op. 

”Stilstaan is op in dit online tijdperk hetzelfde als achteruit gaan”

Veiligheid website - website onderhoud - IN ZICHT Marketing-min

Een veilige website is voor iedereen belangrijk

De websites die wij in onderhoud hebben, zijn allemaal gebouwd in WordPress. Het systeem van WordPress is een open source systeem. Wereldwijd werken ontwikkelaars continu aan verbeteringe voor het systeem en alle plugings. Dat zorgt ervoor dat er regelmatig nieuwe updates beschikbaar zijn.

Wanneer je deze updates niet uitvoert zal je dan ook snel merken dat je website minder goed gaat functioneren. Zo kan je website steeds trager worden, stoppen plugins met werken en kunnen er uiteindelijk veiligheidsproblemen ontstaan waardoor je gehackt zou kunnen worden.

Het is daarom belangrijk om regelmatig de updates uit te voeren en je website goed te beschermen tegen zaken als spam, malware en hackers. 

Snelheid & nieuwe features verbeteren de beleving van de bezoeker

Ken je dat: die websites die zo langzaam zijn dat ze voor irritatie zorgen? Een langzame website zorgt ervoor dat veel bezoekers al afhaken voor ze daadwerkelijk op je website terecht zijn gekomen. Dat is iets wat wij erg zonde vinden en wat eenvoudig te voorkomen is.

Door een website goed te onderhouden en de updates regelmatig uit te voeren, wordt de website snelheid bevordert. Binnen updates zijn er veel aanpassingen die ten goede komen van de snelheid. Naast de snelheid zijn nieuwe features ook een belangrijk onderdeel binnen updates. Denk bij nieuwe features aan verbeteringen gericht op mobiel vriendelijkheid.  

Snelheid en nieuwe features - website onderhoud - IN ZICHT Marketing
Snelheid en nieuwe features - website onderhoud - IN ZICHT Marketing

Snelheid & nieuwe features verbeteren de beleving van de bezoeker

Ken je dat: die websites die zo langzaam zijn dat ze voor irritatie zorgen? Een langzame website zorgt ervoor dat veel bezoekers al afhaken voor ze daadwerkelijk op je website terecht zijn gekomen. Dat is iets wat wij erg zonde vinden en wat eenvoudig te voorkomen is.

Door een website goed te onderhouden en de updates regelmatig uit te voeren, wordt de website snelheid bevordert. Binnen updates zijn er veel aanpassingen die ten goede komen van de snelheid. Naast de snelheid zijn nieuwe features ook een belangrijk onderdeel binnen updates. Denk bij nieuwe features aan verbeteringen gericht op mobiel vriendelijkheid.

Scoor hoger in zoekmachines - website onderhoud - IN ZICHT Marketing

Scoor hoger in zoekmachines

De veiligheid, snelheid en features in je website zijn allemaal belangrijke onderdelen die bijdragen aan jouw score in zoekmachines als Google en Bing. Het is bekend dat Google blij wordt van snelle websites waar regelmatig updates doorgevoerd worden. Om nog beter te scoren in Google is het belangrijk om regelmatig nieuwe content toe te voegen zoals blogs, artikelen en cases. Hoe beter een website onderhouden is, hoe hoger je scoort in Google. Ze zien je simpelweg als ‘belangrijke’ website omdat je regelmatig aan verbeteringen werkt. Wanneer je dit niet doet, ziet Google je niet als ‘belangrijk’ en zak je steeds verder weg in de zoekmachine resultaten. Goed onderhoud zorgt dus voor veiligheid, komt ten goede van de beleving van websitebezoekers en je scoort er nog eens hoger mee in Google. Dat klink toch als een gouden combinatie? 

“Achterstallig onderhoud zet de deur wagenwijd open voor hackers. Er zijn veel slimme trucjes om ongemerkt je website te hacken”

Veel gestelde vragen over website onderhoud

Websites in onderhoud

Hoe kan ik mijn website onderhoud starten?

We kunnen snel aan de slag met jouw website onderhoud. Om te starten kan je het beste telefonisch contact met ons opnemen of het aanvraagformulier onder aan de pagina invullen. Wat we willen weten voor we starten is hoe de website er momenteel voor staat qua onderhoud en wat je graag in het onderhoudspakket wenst te hebben. Zodra je akkoord bent met onze prijsopgave, hebben we inloggevens nodig voor je website. Zodra we de inloggegevens hebben, kunnen we direct voor je aan de slag. Het kan dus op zeer korte termijn geregeld worden om jouw website onderhoud bij ons onder te brengen.

Welke websites/shops onderhouden jullie wel en niet?

Alle websites die bij ons in beheer en/of onderhoud zijn, zijn websites die gebouwd zijn in WordPress. De meeste websites worden tegenwoordig gebouwd in WordPress en dat is natuurlijk niet voor niks. In dit blog lees je 9 handige voordelen van WordPress. Heb je een website die in een andere builder of programma gebouwd is? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We bekijken dan de situatie en komen met een passend voorstel. 

Hoe veel ervaring hebben jullie met website onderhoud?

Al vanaf het begin van IN ZICHT Marketing, in maart 2019, houden wij ons bezig met website onderhoud. Onze website developer heeft al meer dan 5 jaar ervaring met het bouwen, onderhouden en beveiligen van websites op hoog niveau. Zo kunnen wij je garanderen dat je website bij ons in goede handen is. Heb je specifieke vragen over het onderhoud? Neem dan contact met ons op

Wat is de looptijd van een onderhoudspakket?

Wij werken in de meeste gevallen met maandelijks opzegbare pakketten. Afhankelijk van de staat van de website zijn er eenmalige opstartkosten of kunt u kiezen om het te verspreiden over meerdere maanden. Dit doen we natuurlijk in goed overleg zodat je weet waar je aan toe bent. 

Doen jullie ook eenmalig een onderhoudsbeurt?

Ja, dat is een mogelijkheid. Echter raden wij dit niet aan omdat de website daarna ook onderhoud nodig heeft om up-to-date te blijven. Mocht het nodig zijn, dan kunnen wij natuurlijk een uitzondering maken en een eenmalige onderhoudsbeurt voor de website uitvoeren.

Offerteaanvraag website onderhoud

Welke onderdelen van het onderhoudspakket heb je interesse in?

Is de site momenteel helemaal bij met de updates?

10 + 6 =