fbpx
de 9 voordelen van een wordpress website - IN ZICHT Marketing
15 februari 2020

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om een website voor jouw bedrijf te laten maken. Wanneer je ervoor kiest om een website te laten maken, zijn er nog meer mogelijkheden gezien je moet kiezen voor een bedrijf dat je website gaat bouwen maar ook moet weten wat voor soort website-builder je wilt. De verschillende mogelijkheden voor het bouwen van een website verschillen in zowel kwaliteit als prijs. Vaak krijgen wij de vraag of WordPress een goede optie is en wat wij van WordPress vinden. Het programma WordPress is wereldwijd een van de grootste website-builders en dat is natuurlijk niet voor niks. WordPress zou daarom een goede optie kunnen zijn.

Kies voor een optie die aansluit bij het bedrijf

De keuze voor een websiteplatform hangt af van wat het beste is voor het bedrijf. Deze keuze is natuurlijk niet makkelijk, er is veel aanbod waar altijd wel weer iets goed in zit. Als je kiest voor het snel kunnen creëren van een website met unieke mogelijkheden, kom je snel uit bij WordPress. Bij wordpress kan je unieke functies toevoegen wanneer je wil, tijdens of na het bouwen van de website. Ook het toevoegen van blogs, artikelen en nieuwsberichten werkt eenvoudig via WordPress. Natuurlijk zijn er nog meer voordelen van WordPress, dit zijn de belangrijkste:

WordPress is open en flexibel

Als je voor WordPress kiest, weet je zeker dat je voor openheid en flexibiliteit kiest. Nu vraag je je misschien af of de openheid niet juist ene gevaar vormt. Dat doet het absoluut niet, de openheid staat namelijk voor het verbinden met andere platformen en tools. Qua flexibiliteit kan je alle kanten op met WordPress.

Een betaalbare website en webshop

WordPress biedt veel verschillende mogelijkheden voor websites en webshops. De prijzen voor een website en webshop kun je bij WordPress zo gek maken als je wilt, maar de standaard mogelijkheden zijn erg betaalbaar. Binnen deze basisonderdelen van een website en webshop vind je eigenlijk de meest gebruikte onderdelen waardoor je niet snel extra hoeft te betalen

Alles in eigen hand

Binnen WordPress heb je zelf het beheer van je website in handen. Je hoeft geen contact te leggen met een websitebouwer voor je aan de slag kunt. WordPress is een programma waar je makkelijk mee van start kunt en niet direct kennis of opleidingen voor nodig hebt.

Veel gratis thema’s en plug-is

WordPress biedt een groot aanbod van thema’s en plug-ins waardoor je makkelijk jouw idee kunt realiseren. Er zijn natuurlijk ook betaalde versies maar met de gratis variant kom je vaak al heel erg ver.

Voor alle wensen en problemen een plug-in

Wil je een leeromgeving toevoegen aan je website, een e-mail marketingtool toevoegen of heb je andere wensen? Binnen WordPress zijn er veel (gratis) plug-ins en tools om jouw wensen te verwezenlijken. Je kunt het zo gek niet bedenken of binnen WordPress vind je er de mogelijkheden voor. Kijk daarom vooral eens rond tussen alle thema’s en plug-ins om te kijken of er dingen tussen staan die je toe wil voegen aan jouw website.

Optimaliseer je website eenvoudig voor SEO

Met handige plug-ins verbeter je ook nog eens je SEO, oftewel je vindbaarheid. De meeste bekende plug-ins voor het verbeteren van je vindbaarheid zijn Yoast en Snippet. In deze plug-ins kun je extra informatie toevoegen zodat Google beter begrijpt wat er op je website en pagina’s staat. De gratis versie van deze plug-ins zijn in 90% van de gevallen voldoende om jouw vindbaarheid te verbeteren.

Verbind eenvoudig met je social mediakanalen

Wil je de social mediakanalen graag onder de aandacht brengen bij de bezoekers van jouw website? Via wordpress kan je eenvoudig de social media icoontjes toevoegen en daarmee doorlinken naar deze kanalen. Met een leuke call-to-action kan je op een originele manier ook nog meer volgers op je social mediakanalen verzamelen.

Altijd up-to-date

Binnen WordPress zijn er regelmatig updates voor thema’s en plug-ins. Als je deze updates ook regelmatig uitvoert voor jouw website, weet je zeker dat je website op orde is. Let wel op dat er bij updates ook wel eens fouten in je website kunnen ontstaan. Het is daarom belangrijk om voorafgaan aan de updates een back-up te maken van je website voor het geval dat er iets niet goed gaat met de update.

Hulp inschakelen? Er zijn veel experts

Kom je er zelf toch niet helemaal uit of wil je simpelweg je WordPress website door iemand anders laten onderhouden, bouwen of beheren? WordPress is niet voor niks wereldwijd het grootste programma om websites te bouwen. De juiste expert voor jouw probleem of wens is dan zo gevonden. Met WordPress weet je zeker dat er altijd iemand is die je kan helpen bij je wensen en/of problemen.

Heb je vragen over WordPress of onderdelen van WordPress? Neem dan contact met ons op en dan helpen we je graag vrijblijvend verder. Ook voor andere vragen over je online marketing zoals je vindbaarheid kan je bij ons terecht. Bel even, stuur een appje, mailtje of de postduif en we kijken met je mee.

Sanne de Laater – online marketing specialist

Een marketinggekkie, zo word ik vaak genoemd. Overal zie ik mogelijkheden en ik laat graag mijn creativiteit helemaal los gaan om tot toffe marketingacties te komen. Zo pen ik ook graag mijn kennis en ideeën uit op papier. In deze blogs werk ik dat met veel plezier uit. Marketing kan voor iedereen werken, maar alles is maatwerk want geen een bedrijf is hetzelfde! Zin om te sparren? Dan doen we gezellig een bakkie!