fbpx

Facebook heeft een nieuwe app ontworpen. De app moet het makkelijker maken voor bedrijven om Facebook, Instagram en Messenger te kunnen beheren. Zo kunnen bedrijven alle advertenties voor deze platformen inplannen via de handige app. De nieuwe app, genaamd Facebook Business Suite, is pas te gebruiken op het moment dat de Facebook en Instagram pagina aan elkaar gekoppeld zijn. Deze nieuwe mogelijkheid wordt jouw nieuwe controlekamer voor Facebook, Instagram en Messenger.

Gebruik maken van Facebook Business Suite

Wil je gebruik maken van Facebook Business Suite? Dat kan via de mobiele app of via je desktop. Daarnaast is de Business Suite toegankelijk op het bureaublad van business.facebook.com. Op mobiel zie je als gebruiker van de bestaande App Pages Manager een optie voor deelname aan de Business Suite. De app zal ook beschikbaar komen als een standalone download voor zowel iOS als Android.

In onderstaande video zie je hoe de app van Facebook Business Suite eruit ziet.

Hoe gebruik je Business Suite?

Er zijn een aantal belangrijke onderdelen binnen Business Suite die we graag aan je uitleggen. Het kan zijn dat het nog niet voor iedereen zichtbaar is. Facebook rolt de nieuwe update namelijk stap voor stap uit. Hierdoor heeft nog niet iedereen de nieuwste update.

1. Het algemene overzicht

Ga naar Facebook Business om te starten. Dan zal direct opvallen dat Facebook alles wat beter heeft georganiseerd en gestructureerd. De nieuwe indeling is een stuk logischer en schakelen tussen verschillende zakelijke accounts is een stuk eenvoudiger geworden. Verder zie je direct hoe je meest recente berichten hebben gepresteerd, lees je de statistieken van Facebook en Instagram en krijg je een overzicht van de openstaande berichten in Messenger.

2. Alle activiteiten

Na het algemene overzicht, is de volgende button bestemd voor alle activiteiten. Dit klinkt uitgebreider dan het daadwerkelijk is, want uiteindelijk zie je hier alle betrokkenheidsacties op jouw Facebook pagina. Dit zijn kortom alle likes, reacties en deelacties.

3. Postvak IN

Na de activiteiten komen we terecht in het postvak in. Deze optie is flink veranderd in de nieuwe Business Suite. Alle berichten die via Facebook en Instagram gestuurd worden, vind je op deze plek. Alle Direct Messages en Messenger berichten worden hier verzameld zodat je snel op alles kunt reageren. Zo heb je meer overzicht wat erg praktisch is als je bijvoorbeeld regelmatig evenementen organiseert welke via Facebook en Instagram gepromoot worden.

Het is natuurlijk ook nog steeds mogelijk om een automatische reactie in te stellen. Zo reageer je snel op berichten en is de gebruiker op de hoogte van een reactietermijn. Zo creëer je een verwachting die je zelf bepaald zodat je deze ook na kunt komen.

4. Berichten & inplannen

Dit kan verwarrend zijn, want na postvak in gaan we naar berichten. Onder de berichten verstaan de de posts/berichten die je hebt geplaatst. Onder dit kopje vind je meer over de betrokkenheid op een post/bericht. Naast de betrokkenheid kan je hier voortaan ook berichten inplannen. Ook is het mogelijk om in het archief van je berichten te duiken. Zo kan je snel terug kijken en achterhalen hoe voorgaande berichten gepresteerd hebben.

Facebook Business Suite - berichten - IN ZICHT Marketing

5. Advertentie overzicht

Weten hoe je advertenties presteren, is een van de belangrijkste dingen die je wil weten. Voorheen was dit overzicht een groot doolhof. De vernieuwing in Facebook Business Suite zal dan een verademing zijn. De verschillende advertentiedoelen zijn in één oogopslag zichtbaar, inclusief de belangrijkste statistieken van een advertentie. Bij iedere advertentiedoelstelling staat ook een button met ‘Resultaten weergeven’. Zodra je op die button klikt, krijg je uitgebreidere statistieken van die advertentie te zien. Facebook Business Suite - advertentie overzicht - IN ZICHT Marketing

6. Statistieken in Business Suite

Als het betrekking heeft op marketingdoeleinden, is meten ook echt weten. Binnen het onderdeel statistieken, krijg je in eerste instantie een overzicht met algemene cijfers, trends en doelgroepen te zien. De resultaten zijn erg interessant om een persona (personalisering van je doelgroep) te creëren en te kijken of dit overeenkomt met de gewenste persona/ideale bezoeker. Doelgroep gegevens in Facebook Business Suite worden weergeven op basis van leeftijd, geslacht en woonplaats.

De doelgroep gegevens zijn ook te exporteren om daarna op zoek te gaan naar een soortgelijke doelgroep. Hiervoor is het handig om deze gegevens als een CSV-bestand te exporteren.

Facebook Business Suite - statistieken en insights - IN ZICHT Marketing

7. Extra tools

Het laatste kopje in Facebook Business Suite is ‘meer tools’. Hier zitten een aantal instellingen die af en toe bekeken worden, maar geen top prioriteit zijn. Denk hierbij aan:

  • Gebeurtenisbeheer
  • Advertentiebeheer
  • Handelsbeheer

Het onderdeel gebeurtenisbeheer heeft te maken met de Facebook Pixel. Zeker wanneer je adverteert, is het belangrijk om hier af en toe eens naar te kijken.

Heb je vragen over Facebook Business Suite? Neem dan contact op met een van onze specialisten. We helpen je graag verder zodat je alles uit deze handige tool kunt halen.

 

Sanne de Laater – online marketing specialist

Een marketinggekkie, zo word ik vaak genoemd. Overal zie ik mogelijkheden en ik laat graag mijn creativiteit helemaal los gaan om tot toffe marketingacties te komen. Zo pen ik ook graag mijn kennis en ideeën uit op papier. In deze blogs werk ik dat met veel plezier uit. Marketing kan voor iedereen werken, maar alles is maatwerk want geen een bedrijf is hetzelfde! Zin om te sparren? Dan doen we gezellig een bakkie!