fbpx
Blog LinkedIn live is van start - IN ZICHT Marketing - live video - nieuw

Heb jij het al voorbij zien komen? LinkedIn is gestart met de functie ‘live’, een functie die op Facebook en Instagram al bestond. In februari werd al aangekondigd dat de functie kwam, inmiddels is de functie ook actief. Maar is het ook hetzelfde als op Facebook en Instagram? We vertellen je graag meer over wat LinkedIn live precies is.

Social tool

Het streamen van live-video’s is al langere tijd populair op social mediakanalen en op YouTube, het is dus niet gek dat ook LinkedIn deze functie heeft toegevoegd aan het kanaal. Live-video is ‘hot’ omdat het een social tool is, maar ook zakelijk zijn er kansen. Als je live bent, kan iedereen je volgen. Het is een handige manier om contact te krijgen met gebruikers en je kunt eenvoudig vragen stellen en beantwoorden door de openbare chat.  Het is dus niet alleen zichtbaarheid om je creëert ook een hoop interactie.

Wanneer kan je LinkedIn live gebruiken?

Gezien de live-video’s op LinkedIn momenteel nog in een beginstadium zitten, is het vooralsnog een bétaversie. Dat betekent dat je alleen op uitnodiging deel kunt nemen. Wel is het mogelijk om al naar live-video’s te kijken en te volgen. Onlangs liet LinkedIn weten dat de live-video’s alleen in Amerika gebruikt kunnen worden maar inmiddels zijn de eerste live-video’s in Nederland ook al gestart.

Live-video wordt de nieuwe standaard

De jongere gebruikers zien het al voor zich en het is nog even afwachten. Er wordt verwacht dat live-video de nieuwe standaard gaat worden. In 2019 kwam maar liefst 50% van het websiteverkeer voor bedrijven vanuit live-video’s. Daarnaast werden live-video’s maar liefst 3 keer meer bekeken dan video’s die vooraf opgenomen waren. Als we zo naar de resultaten kijken, is live-video een goede tool om als bedrijf in te zetten.

De kansen van live-video voor zakelijke gebruikers

Live-video is een goede aanvulling op je video marketingstrategie. Het is erg laagdrempelig en bied oneindig veel kansen. Denk vooraf wel na over wat je gaat delen in een live-video. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat het aansluit bij je bedrijf.

Als bedrijf ben je niet voor niks actief op LinkedIn. Wanneer je doelgroep hier niet aanwezig is, dan heeft live gaan hier ook geen zin. Als je doelgroep wel actief is op LinkedIn, biedt het natuurlijk veel kansen. Er wordt namelijk verwacht dat live-video’s voorrang gaan krijgen op de LinkedIn feed en dus beter zichtbaar zijn dan de huidige content. Het zal dus zeker het proberen waard zijn.

Ben jij klaar om te starten met LinkedIn live? Als je vragen hebt kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen graag mee om jouw LinkedIn live-video te laten slagen.

 

Sanne de Laater – online marketing specialist

Een marketinggekkie, zo word ik vaak genoemd. Overal zie ik mogelijkheden en ik laat graag mijn creativiteit helemaal los gaan om tot toffe marketingacties te komen. Zo pen ik ook graag mijn kennis en ideeën uit op papier. In deze blogs werk ik dat met veel plezier uit. Marketing kan voor iedereen werken, maar alles is maatwerk want geen een bedrijf is hetzelfde! Zin om te sparren? Dan doen we gezellig een bakkie!